Onderhoud

Tuinonderhoud

Het ontwerp is uitgevoerd, tijd om zorgeloos te genieten!

Elk groenjuweel vraagt een optimaal onderhoud om te blijven schitteren. Ook hier kunnen wij u helpen met raad en daad. U kan bij ons terecht voor advies, gazonherstellingen en verticuteren, onderhoud en snoei, het vellen/verzorgen van bomen, onkruidbestrijding, het oplossen van uw problemen met tuin of vijver...

Om uw tuinen jaarlijks een mooi uiterlijk te geven, is het aangewezen uw planten en gazon de nodige bemesting te geven.

Bij ons kan u terrecht voor de geschikte bemesting, door op de bijhorende links te klikken kan je de bijhorende productinfo vinden.

- Voor groenblijvende beplanting waaronder taxus, hagen ed. raden wij Lands Pro Flora aan.

- De andere beplanting kan je dan bemesten met DCM MIX 2.

- Het gazon raden wij aan 2x per jaar te bemesten. In het voorjaar met Lands Pro Full Season en inde herfst Lands Pro Pre Winter.

 
Snoeiwerken

Alcea beschikt over een team van vakmensen met de juiste kennis en precisie om uw tuin het ganse jaar door tot in de puntjes te onderhouden.

Afhankelijk van de noodzaak en uw wensen onderhouden wij op regelmatige basis (om de 2 weken) uw tuin of voeren wij de snoeiwerken uit (voorjaarssnoei, zomersnoei, najaarssnoei).

Vijveronderhoud

Het team van Alcea cvba verzorgt tevens het onderhoud van uw vijver.

Uiteraard is het niet enkel belangrijk een goede filterinstallatie voor uw vijver te voorzien,de vijver dient ook onderhouden te worden.

Om het teveel aan stof, bladeren en afgestorven algen te verwijderen, wordt de vijver gestofzuigd. Hierdoor verminderen we de belasting van de filter.

De gebruikte stofzuiger is de Pondovac 4 van Oase of de Anaconda. Substraten op de bodem vormen geen probleem. Met de speciaal ontworpen mondstukken blijft het substraat liggen en wordt alleen het afval opgenomen.

De Pondovac 4 stofzuiger wordt verhuurd aan 20 € per beurt. Voor de aangelegde projecten wordt de stofzuiger gratis ter beschikking gesteld.

Verder kan er door ons gestofzuigd worden aan 31,50 € excl btw per uur.

Ook filters met een kelderruimte kunnen gespoeld worden, dit gebeurd meestal jaarlijks. Dit kan u zelf doen of hiervoor kan u ook beroep doen op ons.

Ons team van deskundigen staat voor u klaar.

Test ook op regelmatige basis uw vijverwater: Gratis watertest in de winkel.

"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity"
- Charles Mingus